CV ketel ouder dan 15 jaar nog betrouwbaar?

Waarom zou je de Cv ketel vervangen als deze in principe nog goed is? Misschien heeft u al langer het gevoel dat de CV ketel het binnenkort zal gaan begeven. Ketels boven de 15 jaar oud kunnen er zomaar mee ophouden. Dat is een vervelende situatie, want u heeft dan geen warm water meer en de verwarming zal het niet meer doen.

U heeft op dat moment weinig keuze, want u wilt op dat moment zo snel mogelijk een nieuwe laten plaatsen. Als u er tijdig bij bij kunt u dit uiteraard voorkomen en u goed verdiepen in de keuzes die er zijn. Dit is 1 van de redenen waarom u voor dat uw oude CV ketel het begeven heeft zou moeten kiezen voor een nieuw model.

Energie besparing met nieuwe ketel

warm huisMaar er zijn nog meer redenen om uw ketel op tijd te vervangen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan besparen op uw energierekening. Want nieuwe modellen Cv ketel verbruiken namelijk veel minder gas. Dit is ook een goede reden om uw CV ketel te vervangen.

Nieuwe ketels maken gebruik van een andere (vernieuwde) techniek welke er voor zorgt dat u tot wel 30% gas kunt gaan besparen, zeer interessant dus.

Misschien heeft u het geld liggen om de investering in een nieuwe ketel te doen, maar u kunt er ook voor kiezen om in de vorm van lease een nieuwe condensatieketel te laten plaatsen. Het is een maandelijks bedrag (soms met aanbetaling) en u bent dan in 1 keer klaar, ook het onderhoud wordt gedaan.

Beschikbare merken

Kijkt u eens op internet rond over de verschillende merken zoals Vaillant, Nefit & Intergas, allemaal betrouwbare merken die door professionele bedrijven worden geplaatst. Ook kan Ragiro u helpen bij het installeren. Ragiro heeft veel ervaring op dit gebied. Ook is het aan te bevelen om direct te vragen naar een onderhoudscontract. U wordt op deze manier ieder jaar voorzien van het nodige onderhoud van de ketel.