Gaat u de cv ketel vervangen omdat de oude het heeft begeven of op het punt staat om het te begeven? Dan is het gebruikelijk dat u een HR ketel krijgt. Deze nieuwe type CV ketels maken gebruik van een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat u veel minder energie gaat verbruiken. Het rendement van de ketels ligt namelijk een stuk hoger. Tot wel 109%. Dit kan worden gerealiseerd doordat de geproduceerde condens opnieuw wordt gebruikt. Hierdoor verbruikt u minder gas en stoot minder schadelijke CO2 uit. Het is dus ook nog een manier om een steentje bij te dragen aan en betere planeet.

HR ketels zijn de standaard

Als u een nieuwe ketel laat plaatsen door een gerenommeerd bedrijf, dan zal dit in veel gevallen een HR ketel zijn. Dit zijn eigenlijk de enigste ketels die momenteel nog worden gemaakt. Vraag het altijd wel eventjes na bij de leverancier, zodat u een goed beeld heeft van wat u precies krijgt.

Een goed idee is het ook om te kiezen voor een zogenaamd onderhoudscontract, wat ervoor zorgt dat uw ketel jaarlijks een kleine beurt krijgt. Alles wordt nagekeken en schoongemaakt waar nodig. Dit kan de levensduur van uw ketel aanzienlijk verlengen, wat u op de lange termijn dus geld kan schelen.

De beschikbare merken

Als u gaat kiezen voor een ketel is het belangrijk om de juiste te kiezen. Niet alleen moet u de keuze maken uit een merk ketel, zoals bijvoorbeeld Nefit of Vaillant. Maar ook moet u bepalen wat de ketel precies moet kunnen. Er zijn bepaalde CW waardes van en ketel welke de kracht van de ketel aangeven. Veel huishoudens zullen aan een CW4 ketel meer dan voldoende hebben. Heeft u echter een wat grotere woning dan kunnen grotere ketels worden aanbevolen. Informeer naar de mogelijkheden bij uw installateur of leverancier.